Test av Oneup Components verktyg och pump

Test av Oneup Components verktyg och pump

Oneup components 100cc pump och EDC verktyg

Oneup components 100cc pump och EDC verktyg

Introduktion:
Pump och multiverktyg är något som alla cyklister bör ha med sig. One Up Components tillverkar verktyg och pumpar av hög klass. Här ryms verktygen inne i pumpen vilket eliminerar behovet av att ha med sig sadelväska.
Vi har testat deras största pump på 100cc som kan ha både EDC verktygen samt en kolsyrepatron inne i pumpen. En vanlig minipump har en volym om cirka 30-60cc och kräver hundratals pumpningar innan en slang eller däck är pumpad. Dagens MTB däck kräver betydligt mer luft med sina grövre dimensioner.

Prestanda:
Vi har jämfört One Up pumpen med en mer normal minipump från Lezyne. Med Lezyne pumpen klarade vi uppnå 0,7 bar i ett 29” däck på 2 minuter och 30 sekunder.
Med One Up pumpen klarade vi samma sak på 1 minut.Verkligen stor skillnad. Pumpen ger verkligen ett gediget intryck och fungerar bra. Den är försedd med ordentliga tätningar för att stå emot fukt. Kör du slanglöst och får problem med för lite luft i däcken på turen är du glad för den rejäla lyftvolymen i denna pump.

20181216_003.jpg

One Up EDC verktygen innehåller följande verktyg:

  • 2,2.5,3,4,5,6,8mm insexnycklar

  • T25 torx

  • däckjärn

  • kedjebrytare

  • förvaring för kedjelänk

  • plattmejsel

  • ekernyckel för 0,1,2,3

  • Presta ventilkärneverktyg

  • Reservskruv för kedjekrans

  • Tätad lagring eller kolsyrepatron

Verktygssatsen innehåller inga bits som man kan tappa bort. Man kan montera verktygssatsen inuti framgaffeln istället för i pumpen med ett särskilt verktyg för att förbereda framgaffeln för detta. Verktygen och pumpen har fin finish och detaljkvalitet.

Test av Garmin Edge 1030

Test av Garmin Edge 1030